Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Posuđe

Da porasteš zdravo

Malo posuđe iz Metalca za buduće velike ljude.

Neke boje, mirisi i ukusi nas podsjete na detinjstvo. Vrate nas u vreme bezbrižnosti i zaštitničke ljubavi, kada su nam majke i bake s puno brige spremale obroke da porastemo veliki i budemo zdravi. Koliko im nije bilo svejedno šta će poslužiti, nije bilo svejedno ni kako će hrana biti spremljena i koje će posuđe koristiti. Važno je u čemu pripremamo i čuvamo hranu za svoju decu. Naše majke i bake imaju posebno poverenje u emajlirano posuđe.

 

Stručnjaci kažu da su stakleno i emajlirano posuđe neprikosnveni za kontakt sa hranom sa aspekta zdravstvene ispravnosti. Struktura emajla je slična strukturi stakla, koje je apsolutno inertan i nereaktivan materijal u dodiru sa hranom, pa je staklena ambalaža najzdravija za čuvanje hrane.

 

Kako je emajl obojena staklena masa, emajlirano posuđe je najbolje za pripremanje hrane. Ne postoji rizik od bilo kakvih štetnih poslijedica po zdravlje ili životnu sredinu. Gladak, neprozirni sloj emajla ne dozvoljava nastajanje ili zadržavanje bakterija.

 

Sa aspekta čuvanje spremljene hrane, emajlirano posuđe je takođe superiorno isto onako kao i za kuvanje. Brzo se hladi, može se jednostavno poklopiti i staviti u frižider ili zamrzivač. Hrana može tako dugo da se čuva, bez opasnosti od kvarenja, kao i bez zdravstvenih rizika koje donose manje kvalitetne posude.

Komentari: